سوددهی کدام بازار بیشتر بود؟
کارنامه نیمسال نخست بازارها بررسی شد.
آمارها نشان میدهند اغلب بازارها در نیمه نخست سال در رکود بودهاند و عملا سفتهبازی در بازارهای دارایی دیگر بهصرفه نبوده است. با این حال بازار سهام با وجود نزولهایی که از 17اردیبهشت به بعد داشته بهطور میانگین 8.2درصد بازده در نیمه نخست سال نصیب سهامداران کرده است.
به گزارش همشهری، امسال فعالان و سرمایهگذاران بازارها شرایط متفاوتی را تجربه کردهاند. دادههای آماری نشان میدهد اغلب بازارها در نیمه نخست سال در رکود بودهاند. بهنظر میرسد اجرای سیاستهای انقباضی بانک مرکزی عامل اصلی کاهش تب قیمتها در بازارها بوده است. این عامل موجب شده رشد ارزش داراییها، برخلاف 2سال گذشته متوقف شود. در این میان بازار طلا و سکه با بیشترین کاهش مواجه شده و بازار سهام بیشترین بازده را داشته است.
پربازدهترین بازارها
آمارها نشان میدهند در نیمه نخست امسال بورس تهران بیشترین بازده را نصیب سهامداران کرده است. طبق این اطلاعات، شاخص کل بورس تهران که بیانگر میزان بازده سرمایهگذاری در بازار سهام است با 160هزار واحد رشد از یک میلیون و960هزار واحد در ابتدای سال به 2میلیون و121هزار واحد در آخر شهریورماه رسید که نشان میدهد بازده سرمایهگذاری در بورس در این مدت 8.2درصد بوده است. این بیشترین میزان بازده در میان بازار داراییهاست. همه اینها در حالی است که از 17اردیبهشت تا ابتدای شهریور شاخص کل بورس تهران با نزولهای سنگینی مواجه شد، اما از ابتدای شهریور شاخص کل بورس تهران با یک رشد نسبی مواجه شد و بهنظر میرسد همین عامل منجر به افزایش بازده سرمایهگذاری در بورس بوده است. بعد از بورس، بازار ارز رتبه دوم پربازدهترین بازار را بهخود اختصاص داد. طبق اطلاعات موجود قیمت هر یورو و دلار در 6ماه گذشته 1.5درصد رشد کرده است. با این حال با درنظر گرفتن نرخ تورم، میتوان گفت هیچ بازاری نتوانسته انتظار سرمایهگذاران را برآورده کند و میزان بازده هیچ بازاری بیش از تورم نبوده است.
زیاندهترین بازارها
مقایسه آمارها نشان میدهد که بهطور قطع سرمایهگذارانی که ابتدای سال طلا یا سکه خریدهاند با بیشترین زیان مواجه شدهاند. این اطلاعات نشان میدهد در 6ماه گذشته قیمت نیمسکه 19.7و سکه گرمی 14.7درصد افت کرده است. این بیشترین کاهش در میان همه بازارهاست. در این مدت همچنین قیمت سکه طرح قدیم و سکه طرح جدید بهترتیب 12و 9.7درصد نزول کرده است.
قیمت هر مثقال طلا و هر گرم طلای 18عیار نیز در نیمه نخست سال 12درصد کاهش یافته است. از دیگر بازارهایی که با نزول زیادی مواجه شده میتوان به بازار خودرو اشاره کرد. میانگین قیمت خودروهای پرفروش داخلی در نیمه نخست سال 10درصد افت کرده و این نشان میدهد که سفتهبازی در بازار خودرو در نیمه نخست سال صرفه اقتصادی نداشته است. از بازار مسکن نیز با توجه به اینکه انتشار آمار اقتصادی این حوزه متوقف شده است، اطلاعی در دست نیست، اما برخی اخبار تأیید نشده حاکی از آن است که قیمت مسکن فقط در ماه گذشته یکدرصد افت کرده است و رکود بزرگی بر این بازار حاکم است.
دیدگاه خود را بنویسید